PUSSISUODATTIMET

Synteettisestä materiaalista valmistetut pussisuodattimet

Pussisuodattimet ovat markkinoiden yleisin ilmansuodatintyyppi. Pussisuodattimia käytetään lähinnä lämmityslaitteissa, elintarvike- ja juomateollisuudessa sekä terveydenhuoltolaitoksissa. Suodatinpussien suuret suodattavat pinnat ja kartiomaiset taskupussit nykyaikaisella ompelutekniikalla takaavat suodattimiemme mahdollisimman matalan nimellispaineen laskun ja taloudelliset energiakustannukset. Pussisuodattimen suuri suodatuspinta parantaa ilman suodattamisen tehokkuutta ja sopii siksi erittäin hyvin ilmanvirtauspuolella käytettäväksi hienosuodattimena kaupunkiympäristössä, jossa on tiheä liikenne.

Pussisuodattimemme ovat saatavana synteettisestä ”melt-blown” -materiaalista tai lasikuitumateriaalista valmistettuina ja suodattimien parametrejä voidaan muokata sopivaan suodatusluokkaan konkreettisen ilmanvaihtolaitteen toimintaehtoja ja vaatimuksia vastaavasti.

Filtrimeisterin pussisuodattimet pitävät laitteesi huoltokustannukset ja sähkölaskut hallinnassa. Sijoittamalla laadukkaaseen matalan paineenlaskun suodattimeen voit säästää merkittävästi energiakustannuksissa. Suodattimiemme optimaalinen energiankulutus on meille erittäin tärkeää. Siksi tuotevalikoimamme suodattimien energiamerkintä on lähinnä vain A–C.

Metallikehyksiset pussisuodattimet sopivat käytettäväksi sekä tavallisissa että äärimmäisissä olosuhteissa. Pussisuodattimien metallikehys on luja ja vakaa, mikä helpottaa suodattimien asennusta ilmanvaihtolaitteeseen laitetta huollettaessa. Erityisen kokoisia pussisuodattimia voidaan valmistaa mittatilaustyönä asiakkaan antamien mittojen mukaisesti. Kehyspaksuudet 20 mm tai 24 mm ovat saatavana tilauksesta.

Lasikuitumateriaalista valmistetut pussisuodattimet

Pussisuodattimen lasikuitumateriaali sopii erityisesti käytettäväksi pohjoismaisessa kosteassa ilmastossa. Lasikuitumateriaalista valmistettu pussisuodatin on korkeammasta hinnastaan huolimatta taloudellinen suodatin, sillä siinä on synteettisestä materiaalista valmistettuun suodattimeen verrattuna sama tehotaso ja huomattavasti matalampi nimellispaineen lasku ja siksi matalampi energiankulutus. Lasikuitumateriaali ei tukkeudu edes kosteassa ympäristössä ja se takaa ilmanvaihtolaitteen sujuvan toiminnan myös äärimmäisissä olosuhteissa.

Aktiivihiilikäsitellyt pussisuodattimet

Aktiivihiilikäsiteltyjä pussisuodattimia voidaan käyttää keittiöiden, tupakan, pukuhuoneiden ja muiden hajujen suodattamiseen ja poistamiseen. Kyseiset suodattimet on tarkoitettu matalapitoisten epämiellyttävien hajujen ja kaasumaisten sekä vaarallisten saasteiden adsorptioon. Lasikuitusuodatinten tavoin matalan nimellispaineen laskun ja suuren pölytilavuuden vuoksi aktiivihiilikäsiteltyjä pussisuodattimia voidaan lisätä tai niillä voidaan korvata helposti olemassa olevia suodattimia tehostamaan ilmanvaihtojärjestelmistä poistuvaa suodatettavan hajuttoman ilman laatua.

Kyseiset suodattimet on valmistettu aktiivihiilellä kyllästetystä synteettisestä suodatinkankaasta, jonka avulla ilmasta voidaan erotella haitallisten kaasujen (typpioksidi, rikkidioksidi, otsoni, ajoneuvojen pakokaasujen orgaaniset yhdisteet jne.) ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden, kuten liuottimet ja aerosolit, matalaa pitoisuutta. Kyseisillä suodattimilla varustettuja ratkaisuja käytetään usein ostoskeskuksissa, lentokentillä, ravintoloissa, laboratorioissa ja sairaaloissa, joissa ilmanvaihdon määrä on suuri ja epämiellyttäviä hajuja syntyy helposti.

Tärkeimmät käyttöalueet

  • Filtrimeisterin pussisuodattimet ISO Coarse 50–85 % sopivat käytettäväksi yleisissä ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteissa toimistorakennuksissa, ostoskeskuksissa, kouluissa ja myös esisuodattimina lakkauslaitteissa.
  • Filtrimeisterin pussisuodattimet ePM10 50 % – ePM1 85 % sopivat hienon pölyn esisuodattamiseen ja ilman suodattamiseen sairaaloissa, IT-keskuksissa, apteekeissa ja hienomekaniikkateollisuudessa, kuten myös esisuodattimiksi HEPA-suodattimilla varustettuihin ilmanvaihtolaitteisiin.

Myös pussisuodattimia leikatulla suodatinpussilla on mahdollista saada tilauksesta.