Ostoskori

Ilmanvaihtojärjestelmän kunnon ja toimivuuden kannalta on tärkeää, että järjestelmä huolletaan säännöllisesti riippuen kohteen sijainnista. Jos ilmastoitava kohde sijaitsee kaupungissa, taajamassa tai tiheäliikenteisen tien ääressä, ilmanvaihtolaitteen huolto tulee suorittaa vähintään kaksi kertaa vuodessa. Harvaan asutuilla alueilla riittää yksi huolto vuodessa.

Säännöllisen huollon aikana ilmanvaihtolaitteen suodattimet vaihdetaan, lämmönsiirtimen elementti puhdistetaan ja laite puhdistetaan sisältä pölynimurilla.

YLEINEN OHJE SUODATTIMIEN VAIHTOON

  1. Sammuta ilmanvaihtolaite ja sen sulake sähköiskun välttämiseksi. Pölysuojaimen käyttö on suositeltavaa, sillä se estää raskaiden pölyhiukkasten ja muun ylimääräisen joutumisen hengitysteihin. On myös suositeltavaa käyttää työvaatteita tai kertakäyttöistä suojapukua vaatteiden likaantumisen välttämiseksi.
  2. Avaa ilmanvaihtolaitteen luukku/ovi (ks. valmistajan huolto-ohjeet).
  3. Poista vanhat suodattimet. Suosittelemme laittamaan vanhat suodattimet samaan laatikkoon, jossa uudet tuotiin. Likaisten suodattimien laittaminen laatikkoon auttaa myös ehkäisemään niistä haihtuvan pölyn päätymistä huoneeseen. Likaisten suodattimien laatikon voi viedä tavalliseen jäteastiaan.
  4. Jos laitteessa on irrotettava lämmönsiirrin, irrota se ja pese/puhdista pölynimurilla valmistajan ohjeiden mukaisesti. Niin takaat lämmönvaraajan sujuvan toiminnan ja säästät energiaa ilman lisälämpenemisen ansiosta (ks. valmistajan huolto-ohjeet). HUOM! Vältä lämmönsiirtimen lamellien ja pinnan vahingoittamista!
  5. Puhdista laitteen sisäpuoli pölynimurilla tai pyyhi se varovasti puhtaaksi (ks. valmistajan huolto-ohjeet).
  6. Aseta lämmönsiirrin takaisin paikoilleen. HUOM! Vältä lämmönsiirtimen lamellien ja pinnan vahingoittamista!
  7. Asenna uudet suodattimet. Varmista, että uudet suodattimet on asennettu oikean ilmavirran suunnan mukaan (nuolen kuva ”AIR FLOW” suodattimen kehyksessä). Tarkista tarvittaessa ilman liikkumissuunta valmistajan huolto-ohjeesta.
  8. Sulje laitteen luukku.
  9. Käynnistä sulakkeet ja laite ja varmista, että laite käynnistyy oikein ilman merkkivaloa. Ole kärsivällinen, sillä laitteen työtilan käynnistyminen saattaa kestää jopa 20 minuuttia laitteen tyypistä riippuen.

Jos edellä mainittu tuntuu sinusta liian hankalalta tai et halua tehdä sitä, teemme sen puolestasi.

Tilaa suodattimien vaihto